ArCon CADsys DataCAD SketchUp

  

...Váš partner pro dodávky
CAD systémů pro 3D návrhy,
modely, projekty a vizualizace

Artlantis CADsys DataCAD SketchUp 3D

3D SketchUp ArCon V-Ray DataCAD

CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D

ke stažení | tipy & triky | školení & podpora | služby | poptávka | kontakt

CAD systémy:



SketchUp
plugin Render[in]
plugin V-Ray
další pluginy
Artlantis
ArCon
DataCAD



Najdete nás také
na Facebooku!

Novinky:

< předchozí    seznam    

následující >



Na novou verzi SketchUp 2024 jsme letos museli čekat o něco déle než jsme byli z minulých let zvyklí, ale o to větší mohla být naše očekávání. Pojďme se tedy rovnou podívat, jestli se čekání vyplatilo.


(pro zvětšení klikni na obrázek)




Co je nového ve SketchUp Pro/Studio pro rok 2024?


Novinky obsahuje verze Pro, Studio a v neposlední řadě samozřejmě i LayOut. A není toho zrovna málo!

  • Zcela nový grafický engine pro SketchUp pro vyšší výkon a kratší odezvy u velkých modelů
  • Ambient Occlusion - nový vizuální styl pro větší hloubku a vyšší realističnost
  • Nativní integrace Trimble Connect pro přímé sdílení odkazů aktuálního modelu

  • Přidat umístění - zásadně přepracovaná funkce pro zjednodušení procesu importu terénu
  • Vylepšení importu a exportu IFC formátů souborů pro optimalizovanější převody 3D modelů
  • Mnohá vylepšení modelování napříč základními nástroji a funkcemi pro zvýšení produktivity

  • LayOut je nyní bezverzový a nabízí režim konceptu pro vyšší výkon se složitými dokumenty
  • Nový nástroj Ground Mesh v Scan Essentials pro převod mračna bodů na plošnou síť
  • Ošetření chyb načítání rozšiřujících pluginů při spuštění a mnoho a mnoho dalšího...


Podrobnější popis konkrétních vylepšení, novinek a vlastností nově zveřejněné verze 2024 najdete na následující samostatné stránce:

Novinky SketchUp 2024

.



Rychlou představu si můžete udělat z následujícího krátkého videa v němž Aaron, zástupce firmy Trimble, komentuje vlastním pohledem 5 nejzajímavějších vylepšení nové verze.



V sekci

Ke stažení

je již nyní dostupná nová verze SketchUp 2024 jak pro operační systém Windows 64-bit, tak pro MacOS. Česká verze je rovněž k dispozici.

Před instalací SketchUp 2024 prosím zkontrolujte aktuální doporučené systémové požadavky.

Nejstarším podporovaným operačním systémem zůstává verze 10.15 (Catalina). Naopak přidána byla oficiální podpora pro MacOS 14.0 (Sonoma). U podpory Windows verze 10 a 11 se nic nemění.


UPOZORNĚNÍ!

Pokud používáte ve SketchUpu různé rozšiřující pluginy (extensions), zkontrolujte si prosím, že jsou kompatibilní i s novou verzí SketchUp 2024. Vývojáři těchto pluginů vydávají zpravidla sami do několika dnů oficiální zprávu, jestli jejich instalace je či není s novou verzí kompatibilní.

U oblíbených rozšiřujících pluginů pro zvýšení produktivity práce jako jsou 3E Parametrické tvary, Katalog nebo Okna & Dveře byly zjištěny potíže. Na jejich opravě se pracuje.

Pro aktuální verzi populárního pluginu V-Ray 6 pro SketchUp, vydali vývojáři z Chaosgroup update 2.3, který plnou kompatibilitu s novým SketchUp 2024 zajišťuje.

Od dalších vydavatelů rozšiřujících pluginů, jako je například Render[in] vyjádření nemáme, ale vzhledem ke zkušenostem z roku 2023 se nedá vydání kompatibilního update pro tento plugin již bohužel příliš očekávat.

Pro pohodlnější přechod na novou verzi SketchUp 2024 a snadnější převod Vašich oblíbených rozšiřujících pluginů může přijít vhod jeden z dřívějších tipů pro práci: Jak přenést pluginy do nové verze SketchUp



DOBRÉ ZPRÁVY!

Všichni majitelé licence SketchUp Pro nebo Studio s ročním či víceletým předplatným nebo majitelé školních, učitelských i studentských licencí, mohou automaticky přejít na novou verzi SketchUp 2024 ZDARMA!

Školám s licencemi typu Network budou během několika dnů či nejbližších týdnů do emailových schránek postupně rozesílány nové aktivační kódy a přístupové informace pro stažení kompletní instalace.

Majitelé licencí typu Předplatné nemusí na nic čekat, již od prvního dne vydání nové verze mají platnou licenci automaticky vloženou do svého účtu. Stačí jen novou verzi SketchUp 2024 stáhnout, nainstalovat a následně se v nové verzi ke svému stávajícímu Trimble ID účtu (stejným emailem a heslem) jen přihlásit.


Pokud aktuálně nepatříte mezi šťastné majitele licence SketchUp Pro nebo Studio formou předplatného, které dodávky nových verzí zajišťuje automaticky zdarma, nezoufejte. :-)

Jednoduše si zdarma stáhněte zkušební trial verzi v českém nebo anglickém jazyce a sami prozkoumejte nové funkce a vylepšení verze SketchUp Pro / Studio 2024.

Bude-li se Vám práce v novém SketchUpu zamlouvat a budete mít zájem si pořídit plnou verzi nebo budete chtít povýšit Vaši starší SketchUp licenci na aktuální verzi SketchUp Pro / Studio 2024, můžete se na nás obrátit pomocí poptávkového formuláře nebo nás kontaktovat přímo na uvedených spojeních.

Rádi se podělíme o naše zkušenosti a navrhneme optimální řešení dle Vašich aktuálních potřeb a preferencí.
Uživatelská sekce
Školení & podpora
Tipy & Triky
Novinky
Ke stažení
Poptávka
Kontakty
Mapa webu
Ochrana údajů