ArCon CADsys DataCAD SketchUp

  

...Váš partner pro dodávky
CAD systémů pro 3D návrhy,
modely, projekty a vizualizace

Artlantis CADsys DataCAD SketchUp 3D

3D SketchUp ArCon V-Ray DataCAD

CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D

ke stažení | tipy & triky | školení & podpora | služby | poptávka | kontakt

CAD systémy:



SketchUp
plugin Render[in]
plugin V-Ray
další pluginy
Artlantis
ArCon
DataCAD



Najdete nás také
na Facebooku!

Novinky:


Rok se s rokem sešel a pomalu se již stává tradicí, že úvod roku patří právě představení nové verze SketchUpu. Novinky obsahuje jak verze Pro, tak Studio a v neposlední řadě samozřejmě i LayOut.




SketchUp Pro / Studio 2023 - prolomte kreativní bariéry!



SketchUp s číslovkou 2023 přináší nové funkce a možnosti i mnohá další užitečná vylepšení:
        • nástroj Převrátit (Flip) jako alternativa chytrého zrcadlení
        • více vláknové ukládání pro zrychlení práce s velkými soubory
        • integrace přímého importu formátu *.rvt - Revit (SketchUp Studio)
        • vyšší citlivost nástroje Mazání
        • rozšíření Výběru pro pohodlnější práci s hranami a plochami
        • standardizace modifikátorů pro tříbodové kreslící nástroje a kreslení od ruky
        • rychlejší umístění os a roviny řezu ve znovu načtených komponentách
        • Trimble Creator pro tvorbu vlastních Živých komponent
        • možnosti importu DWG do LayOutu jako reference
        • rozšíření funkcí automatického textu na stránku a na dokument
        • nový modifikátor pro zadání vlastního počátečního úhlu otáčení v LayOutu
        • a mnohá další dílčí vylepšení pro 2D výkresy

V krátké animaci níže přinášíme malou ochutnávku v podobě nového nástroje Převrátit (Flip) umožňujícího lehce odzrcadlit vybrané objekty. Ale nejen to... :-)



Podrobný popis nejzajímavějších vylepšení, novinek a vlastností nově zveřejněné verze 2023 najdete na samostatné stránce:

Novinky SketchUp 2023

.



V sekci

Ke stažení

je již dostupná nová verze SketchUp 2023 jak pro operační systém Windows 64-bit, tak pro MacOS. Česká verze je již rovněž k dispozici.
Pro verzi SketchUp Studio je dostupný nový instalátor (pouze Windows), který v sobě integruje nejen jazykové varianty SketchUpu, ale i další zahrnuté programy - Revit Importer, Scan Essentials a V-Ray pro SketchUp.

Před instalací SketchUp 2023 prosím zkontrolujte aktuální doporučené systémové požadavky.

Z dříve podporovaných operačních systémů byl odstraněn starší MacOS 10.15 (Catalina). Naopak přidána byla oficiální podpora pro MacOS 13.0 (Ventura).


UPOZORNĚNÍ!

Pokud používáte ve SketchUpu různé rozšiřující pluginy (extensions), zkontrolujte si prosím, že jsou kompatibilní s novou verzí SketchUp 2023. Vývojáři těchto pluginů vydávají zpravidla sami do několika dnů oficiální zprávu, jestli jejich instalace je či není s novou verzí kompatibilní.

Populární rozšiřující pluginy pro zvýšení produktivity práce jako jsou 3E Parametrické tvary, Katalog nebo Okna & Dveře jsou s novou verzi SketchUp 2023 kompatibilní.

Stejně tak je kompatibilní i aktuální verze pluginu V-Ray 6 pro SketchUp, kdy vývojáři z Chaosgroup vydali update "hotfix 2", který plnou kompatibilitu s novým SketchUp 2023 zajišťuje.

Od dalších vydavatelů rozšiřujících pluginů, jako je například Render[in] zatím vyjádření o 100% kompatibilitě nebo vydání nového update, který by kompatibilitu zajistil, nemáme.

Pro pohodlnější přechod na novou verzi SketchUp 2023 a snadnější převod Vašich oblíbených rozšiřujících pluginů může přijít vhod jeden z dřívějších tipů pro práci: Jak přenést pluginy do nové verze SketchUp



DOBRÉ ZPRÁVY!

Všichni majitelé licence SketchUp Pro nebo Studio s ročním či víceletým předplatným nebo majitelé školních, učitelských i studentských licencí, mohou automaticky přejít na novou verzi SketchUp Pro 2023 ZDARMA!

Školám s licencemi typu Network budou během několika dnů či nejbližších týdnů do emailových schránek postupně rozesílány nové aktivační kódy a přístupové informace pro stažení kompletní instalace.

Majitelé licencí typu Předplatné nemusí na nic čekat, již od prvního dne vydání nové verze mají platnou licenci automaticky vloženou do svého účtu. Stačí jen novou verzi SketchUp 2023 stáhnout, nainstalovat a následně se v nové verzi ke svému stávajícímu Trimble ID účtu (email, heslo) přihlásit. :-)


Pokud aktuálně nepatříte mezi šťastné majitele licence SketchUp Pro nebo Studio formou předplatného, které dodávky nových verzí zajišťuje automaticky zdarma, nevěšte se. Tedy nevěště hlavu!

Jednoduše si stáhněte zdarma 30-denní plnohodnotnou verzi v českém nebo anglickém jazyce a sami prozkoumejte nové funkce a vylepšení verze SketchUp Pro / Studio 2023.

Bude-li se Vám práce v nové verzi zamlouvat a budete mít zájem si pořídit plnou licenci nebo budete chtít přejít z Make (free) verze nebo jiného programu, či povýšit Vaši starší licenci SketchUp s expirovaným aktualizačním servisem na aktuální SketchUp Pro / Studio 2023 za zvýhodněných cenových podmínek, můžete se na nás obrátit pomocí poptávkového formuláře nebo nás kontaktovat přímo na uvedených spojeních.

Rádi se podělíme o naše zkušenosti a navrhneme optimální řešení dle Vašich konkrétních potřeb a preferencí.
Uživatelská sekce
Školení & podpora
Tipy & Triky
Novinky
Ke stažení
Poptávka
Kontakty
Mapa webu
Ochrana údajů