ArCon CADsys DataCAD SketchUp

  

...Váš partner pro dodávky
CAD systémů pro 3D návrhy,
modely, projekty a vizualizace

Artlantis CADsys DataCAD SketchUp 3D

3D SketchUp ArCon V-Ray DataCAD

CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D

ke stažení | tipy & triky | školení & podpora | služby | poptávka | kontakt

CAD systémy:



SketchUp
plugin Render[in]
plugin V-Ray
další pluginy
Artlantis
ArCon
DataCAD



Najdete nás také
na Facebooku!

Novinky:


Update SketchUp Pro 2019.3 v české lokalizaci


(aktualizace článku k 15.10. po vydání update 2019.3.)

V rychlém sledu byly zpřístupněny do češtiny lokalizované updaty pro aktuální verzi SketchUp 2019 s označením 2019.2 a 2019.3. Zatímco český update 2019.2 byl netrpělivě vyhlížen a jeho vydání přišlo s odstupem několika týdnů po oznámení originální anglické verze, tak update 2019.3 je dostupný v češtině pro operační systémy Windows i Mac současně s oficiálním uvolněním anglické verze.


(pro zvětšení klikněte na ukázky)

Vedle drobných oprav týkajících se jak samotného programu tak připomínkovaných překladů do češtiny, přináší update s označením 2019.2 poměrně velké množství uživatelsky viditelných a užitečných vylepšení, které pomáhají zkrátit nebo zjednodušit dosavadní postupy práce ve SketchUp modeláři i v modulu LayOut určeném pro 2D výstupy. Doporučujeme proto tento update nainstalovat.

Mezi zajímavá vylepšení uvedu namátkou přizpůsobitelné nastavení zobrazování jednotek (např. milimetry pro délky, metry čtvereční pro plochy,...), nové inverzní výběry, exportované obrázky a animace s možností nastavení tloušťky čar nebo snadný import všech podporovaných formátů (dwg, dxf, 3ds, ifc, stl, a dalších) prostým přetažením souboru do pracovního okna SketchUpu.

V LayOutu zmíním snadnější kótování izometrických pohledů, rozšířené možnosti nastavení stylů kótování zadáním délky nebo mezery vynášecích čar, anebo možnost doplnění libovolného textu či poznámky před nebo za text kóty při zachování její asociativity (hodnota kóty se průběžně aktualizuje dle skutečné délky čáry).

Podrobný popis všech nejužitečnějších vylepšení obsažených v tomto update pro SketchUp i LayOut naleznete na samostatné stránce:

Novinky SketchUp 2019.2 update

.


(pro zvětšení klikněte na obrázek)

A co je nového v update s označením 2019.3? Ten neobsahuje takové množství novinek a vylepšení jako předchozí update, ale přesto je důležitý. Jednak proto, že přináší podporu macOS 10.15 Catalina - upravuje stabilitu, řeší zpomalené načítání okna Vítejte ve SketchUpu a opravuje zobrazování textů při použití tmavého pozadí. Pro uživatele MacOS tedy vysoce doporučený update!

Další viditelnou změnou je přihlašování k Vašemu Trimble ID účtu prostřednictvím externího webového prohlížeče místo dřívějšího integrovaného. Důvodem je oznámení společnosti Google, že z důvodů bezpečnosti již nebude podporovat přihlašování ke svým účtům prostřednictvím zabudovaných (integrovaných) prohlížečů v nejrůznějších programech. Aby bylo možné se v budoucnu přihlašovat k webovým službám SketchUpu jako jako jsou Extension Warehouse (skladiště rozšiřujících pluginů pro SketchUp, Trimble Connect (cloudové uložiště vlastních modelů), Add Location (načítání 3D map včetně geografického umístění) a 3D Warehouse (skladiště komponent a materiálů pro SketchUp) bude nutné přihlášení přes externí webový prohlížeč k Vašemu Trimble ID nebo Google ID účtu.


Poznámka:
Pokud používáte pro vizualizaci Vašich 3D modelů ze SketchUpu program Artlantis, doporučujeme s přechodem na update 2019.2 nebo 2019.3 posečkat. Přímý exportér ze SketchUpu do formátu *.atl je zatím dostupný pouze pro update SketchUp 2019.1.

Novinka:
Když už hovoříme o možnostech návazných fotorealistických vizualizací pro SketchUp, zmíním i v tomto týdnu oznámenou aktualizaci V-Ray NEXT update 1 pro SketchUp, která přináší několik uživatelsky příjemných vylepšení. Krátké video s ukázkami novinek naleznete na stránce V-Ray NEXT pro SketchUp.
Všichni majitelé V-Ray verze NEXT pro SketchUp mohou na nový update přejít ZDARMA!



V sekci Ke stažení je k dispozici originální anglická i do češtiny lokalizovaná verze SketchUp 2019.3 pro Windows 64-bit i Mac OS.
Všichni majitelé licence SketchUp Pro s platným aktualizačním servisem, mohou automaticky přejít na novou verzi ZDARMA! Přístupy do uživatelské sekce (kde jsou k dispozici všechny dostupné instalace 2019.1, 2019.2 i 2019.3 - vyberte preferovanou) pro stažení všech potřebných instalačních souborů byly odeslány v emailu s licencí programu. Pokud zatím nepatříte mezi uživatele verze SketchUp Pro, můžete si nezávazně stáhnout 30-denní trial verzi a vyzkoušet všechny nové možnosti a vylepšení jak v 3D modeláři SketchUp, tak ve 2D výkresovém modulu LayOut.




Pokud budete mít zájem o vlastní časově neomezenou licenci nebo termínované předplatné verze Pro, můžete nás kontaktovat buď pomocí poptávkového formuláře nebo přímo na známých spojeních. Rádi odpovíme na Vaše otázky nebo pomůžeme s nalezením optimálního řešení.
Uživatelská sekce
Školení & podpora
Tipy & Triky
Novinky
Ke stažení
Poptávka
Kontakty
Mapa webu
Ochrana údajů